6.3.16

Japanse vegetarische kookworkshop door de Japanse autochtone



Japanse vegetarische kookworkshop door de Japanse autochtone.

Naast sushi zijn er ook vele andere soorten Japanse gerechten. De kern van de Japanse keuken wordt gevormd door groente- en visgerechten. Voor 1000 jaar was Japan vegetarisch onder de invloed van het Boedhisme. Japans Boedhistisch tempel eten wordt "Shojin Ryori" genoemd en is veganistisch. Vis en schaaldieren werden altijd al geconsumeerd omdat Japan uit eilanden bestaat. Sinds de Meiji periode (vanaf 1868), begonnen Japanners, onder de invloed van de westerse cultuur ook vlees te eten. Daarom hebben Japanse vleesgerechten die bekend zijn in westerse landen een nog niet zo lange geschiedenis. Sommige gerechten zijn enigszins aangepast aan westerse eetgewoonten.

In deze workshop leer je authentieke Japanse vegetarische of veganistische gerechten maken. Voor veganisten voor wie alleen groenten zijn toegestaan, gebruiken we groentebouillons. Voor vegetariërs die wel vis eten, kan ook visbouillon gebruikt worden. Deze workshop is niet alleen voor vegetariërs, maar ook voor mensen die bepaalde voedselallergieën hebben of gewoon interesse hebben in gezond eten.

Het standaard menu bestaat uit :
- witte rijst
- 1 miso soep
- 2 bijgerechten
- 1 hoofdgerecht

Locatie; Utrecht
Meer info;  http://tokyodoll.web.fc2.com/workshop/japansekookworkshop.html

Kyaraben (character bento) workshop

Kyaraben, a shortened form of character bento, is a very popular bento style in Japan which features food decorated to look like Anime or Kawaii characters. At the workshop you learn how to make authentic Kyaraben and the result you can take home. More info http://tokyodoll.web.fc2.com/workshop/bentoworkshop.html